Selecteer een pagina

Bezoek Museum Speelklok

De verdraaide orgelman
22 oktober t/m 28 oktober
Kom deze herfstvakantie naar De Verdraaide Orgelman! Een meeslepende muzikale voorstelling vol spannende beelden, fysieke grappen en krankzinnige logica. Een voorstelling die niet na te vertellen maar wel na te dromen is! Dagelijks om 14:00 uur.

Muzikale Kinderrondleidingen in Museum Speelklok
Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur kun je meedoen aan de Muzikale Kinderrondleiding en hoor je de vrolijkste liedjes op de draaiorgels, speeldozen en speelklokken. Kom je meezingen en meedansen?

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon
De kinderspeurtocht met orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen. Jonge bezoekers krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis Toonkaart aan de kassa. Hiermee kunnen ze vervolgens zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren en spelen.

Muziekfabriek
In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd. Een ideaal kinderuitje in Utrecht.

Museumexpeditie
In de Museum Expeditie kom je meer te weten over de techniek van de zelfspelende muziekinstrumenten, zie je bij wie deze bijzondere gadgets vroeger in huis stonden, luister je naar een bijzonder hoorspel en bezoek je uiteindelijk de Koninklijke Kamer, waar de meest blinkende speeldozen en speelklokken staan! De Museum Expeditie geeft iedereen de kans om zonder rondleider de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten te ontdekken!

Museum Speelklok

Meer activiteiten in dit museum

Activiteit Tijd Leeftijd
De grote opening!16:30-17:00