Selecteer een pagina

Bezoek de domtoren en DOMunder

Domtoren /DOMunder

Het hele jaar door kan jij de DOMunder en de domtoren bezoeken. Pak snel je zaklamp en ga op ontdekkingstocht met spannende verhalen en archeologische schatten. Dwaal ook ondergronds door het paleis Lofen en leer het fascinerende verhaal van 2000 jaar Domplein! Daarnaast biedt De Domtoren verschillende rondleidingen aan; ga met de trap of met de lift omhoog! Gedurende het jaar zijn er ook speciale kinderrondleidingen. Dit allemaal op en onderhet Domplein in Utrecht.
Met de trap (kinderrondleiding)

Ontdek samen met onze gids alle mooie en bijzondere plekken in de Domtoren, klim 495 treden naar 100 meter hoogte en geniet van een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze rondleiding is helemaal in het Nederlands en speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Neem wel je ouders of verzorgers mee!

Met de Lift
Pak de tijdelijke lift en ga in 2,5 minuut naar het topje van de Domtoren. Vanaf een spectaculair panoramaplatform op 100 meter hoogte geniet je van een prachtig uitzicht. Per ticket dragen wij bovendien €1,50 af aan Stichting Utrechts EigenDom om de restauratie van de Domtoren mogelijk te maken!

900 jaar Domstad
Ontdek de plek waar Utrecht 900 jaar geleden stad werd én zie hoe de stad nu is geworden. In 60 minuten bezoek je de resten van het keizerlijk Paleis Lofen en ga je met de lift de Domtoren op voor een spectaculair uitzicht (let op: alleen in het Nederlands).

Domplein Highlights Tour
Ontdek in minder dan twee uur het fascinerende verhaal van 2000 jaar Domplein, het historische hart van Utrecht. Duik de opgraving in van DOMunder, dwaal door de resten van het nieuw toegankelijke keizerlijk Paleis Lofen en beklim de eerste 121 treden van de iconische Domtoren binnen tot een hoogte van 25 meter. Drie bijzondere plekken op én onder het Domplein waar je ontdekt hoe Utrecht uitgroeide tot een van de belangrijkste steden in de Middeleeuwen. Let op: deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en wordt alleen in het Nederlands gegeven. Vanaf 22 oktober inclusief een bezoek aan de Domkerk!

Kinderrondleidingen
Het hele jaar door zijn er speciale kinderrondleidingen. Tijdens de schoolvakanties (regio midden), op feestdagen en in sommige weekenden. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin! Kijk voor actuele dagen en tijden van deze rondleidingen in onze ticketshop.

Domtoren