Selecteer een pagina

Bezoek het Spoorwegmuseum

Expeditie post trein
Het Spoorwegmuseum vertelt in de tentoonstelling Expeditie Posttrein het verhaal van het vervoer van post per trein en toont een aantal prachtige posttreinen. Help mee met de zoektocht naar het verdwenen postpakket, probeer binnen de tijd de post te sorteren en ga de uitdaging aan om een postzak van de haak te halen, precies zoals ze vroeger deden vanuit een rijdende trein. Aan het eind van deze expeditie kan de ingevulde stempelkaart gepost worden in de brievenbus. Misschien win jij hiermee een leuke prijs!

Techlab XL
22 oktober t/m 30 oktober
Tijdens de herfstvakantie staat het hele spoorwegmuseum in teken van de techniek achter de trein! Techlab XL! Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen! Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven ontdek je de geheimen achter de werking van de trein. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.

Winterstation
24 december 2022 t/m 8 januari 2023
Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen! Een echt familie-uitje voor de kerstvakantie, maar ook een mooie en sfeervolle borrelplek met vrienden en collega’s!

Model train expo
17 maart t/m 19 maart
Modeltrein expo on traxs!, Kinderen van 4 t/m 12 jaar, Volwassenen
Klein ontmoet groot. Tussen de levensgrote treinen van het Spoorwegmuseum exposeren Europa's beste modelbouwers hun banen. Dit is een van de topevenementen van de modelspoorwereld!

Vaste expo
Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Het Spoorwegmuseum

Meer activiteiten in dit museum

Activiteit Tijd Leeftijd
Afterparty!21:00-22:30