Selecteer een pagina

Bezoek Sonnenborgh

Sonneborgh
Bij Sonneborgh heb je verschillende activiteiten om sterren te kijken. Wil jij liever in de avond sterrenkijken? Of kijk jij liever op zondag overdag naar de zon?
Bekijk ook zeker de agenda want in de week van de herfstvakantie staan er een aantal leuke dingen op de agenda!

Sterrenkijkavonden
Elk weekend vanaf 30 september
Vrijdag 20.00-21.30 uur (volwassenen en 12+)
Zaterdag 19.30-21.00 uur (kinderen 6-12 jaar
(Helaas zitten de kijkavonden tot en met december 2022 vol.
Vanaf december zullen er maandelijks tickets te koop zijn. Dan komen tickets voor een kijkavond precies een maand van tevoren in de verkoop te staan. Houd hiervoor ook onze website in de gaten.)

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Kom naar een Sterrenkijkavond op Sonnenborgh! Sterrenkijken door de grote telescopen van Sonnenborgh plus een mini-college over wat er aan de sterrenhemel te zien is. Op vrijdag voor volwassen en 12+ en op zaterdag speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Koop je kaartje vooraf online.

Herfstvakantie: 22 t/m 30 oktober
Een herfstvakantie vol toppers! Het planetarium is na corona eindelijk terug van weggeweest. Het licht gaat uit, en de sterren aan tijdens de Nacht van de Nacht. En.... er is een gedeeltelijke zonsverduistering. De eclips is in zijn geheel te zien en de volgende is pas in 2025. Dus grijp je kans! Kijk op de website voor alle programma’s tijdens de herfstvakantie.

Voetzoekertjes
Ga op onderzoek in de sterrenwacht en het bastion! Bij de balie ligt de speurtocht Voetzoekertjes voor je klaar. Een alien was laatst op bezoek in Sonnenborgh. Je ziet z'n voetjes nog dwars door het museum. Zie jij waar hij allemaal geweest is? Voetzoekertjes is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Sonnenborgh – museum & sterrenwacht