Selecteer een pagina

MUSEUMKids nachtINSPECTie!

 

Hoe het werkt

De Museuminspecteurs app is een gratis app van de Museumvereniging. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen na een bezoek aan een museum hun mening geven met een inspectie. Daarmee zijn ze museuminspecteur en kunnen ze mooie prijzen winnen. Museuminspecteurs bepalen samen de leukste, meest kidsproof musea van Nederland.

Wedstrijd
Tijdens de Museumnacht Kids in Den Haag kun je via de app musea inspecteren. Zo maak jij kans op de titel Museumnachtinspecteur van Den Haag. Behalve die titel kun je ook nog mooie prijzen winnen. Extra leuk, speciaal voor alle winnaars is er ook nog een leuke activiteit waar je met je familie naartoe mag.

Hoe kan je meedoen?
1. Check in op Museumkids.nl of via de Museuminspecteurs app, en meld je aan

2. Vul tijdens de Museumnacht een inspectie in
3. Scoor je button met lampje. En maak met je inspectie kans op een mooie prijs!

Tip
Installeer van tevoren de gratis app ‘Museuminspecteurs’ op een smartphone of tablet en neem die mee. Maak een account aan met je mailadres en een wachtwoord. Zo kun je tijdens Museumnacht Kids meteen aan de slag. Je kunt ook de dag erna nog een inspectie invullen. De inzendingen sluiten zondagavond 15 maart.

 

 

Hoe doe je een inspectie?
Geniet van de museumnacht en de activiteiten die de musea voor je klaar hebben staan. Haal de nachtinspecteursbutton in het museum en spelt hem op. Kijk goed om je heen in het museum. Zijn de medewerkers aardig? Is er genoeg te doen? Vul in de app de vragen in voor het museum dat jij hebt bezocht. Een foto erbij is leuk! De winnaars worden gekozen aan de hand van hoe je de vragen hebt beantwoord. Leg dus goed uit waarom jij iets goed, leuk of stom vindt.

 

 Bij de volgende Haagse musea kun je terecht voor een inspectie:

  Haags Historisch Museum                         Museum Bredius

  Huygens’ Hofwijck                                         Museum Sophiahof

  Kunstmuseum Den Haag                            Museum Swaensteyn

  Mauritshuis                                                     Nest

  Museon                                                             West in de vml.                                                                                    Amerikaanse Ambassade